Начало Други Над 600 състезатели ще участват на държавното по таекуон-до ITF

Над 600 състезатели ще участват на държавното по таекуон-до ITF

Над 600 състезатели ще участват на държавното по таекуон-до ITF
0

Надпреварата ще се проведе през уикенда в Панагюрище

Огромен брой състезатели (над 600) ще участват на Държавното първенство по таекуон-до ITF, което ще се проведе на 7 и 8 март в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище, пишат от topsport.bg.

Шампионатът е за деца, юноши, девойки, младежи, жени и мъже в дисциплините – „форма“, „специална техника“ и „самозащита“. Най-добрите ще бъдат избрани за участие в националния отбор на България за предстоящото Европейско първенство в Прага (Чехия) в средата на месец април.

Преди две седмици в Благоевград се проведоха дисциплините „спаринг“ и „силов тест“ от Републиканското, а сега предстоят и последните, които са част от календара на националния шампионат по таекуон-До ITF.

„Предстоят ни трите дисциплини – „форма“, „специална техника“ и „самозащита“ и очаквам много силно представяне от всички състезатели. Подобно на „спаринг“ и „силовия тест“ в Благоевград, отново ще има избор на национален отбор във всички възрасти и треньорската комисия ще одобри най-добрите за предстоящия лагер. Ще има таекуондисти от всички клубове в България и конкуренцията ще бъде повече от сериозна във всяка категория. На предстоящото Европейско първенство в Прага ще бъдат близо 90 човека , които ще защитават честта на страната“, сподели президентът на БФ Таекуон-До ITF Марио Богданов.

Успоредно с Държавния шампионат в Панагюрище ще се проведе и треньорски семинар, на който ще бъдат разисквани правилата и критериите във всяка дисциплина.

Лагерът на националния отбор започва на 22 март в Благоевград и в него ще се включат всички избрани състезатели, които са одобрени от специалната треньорска комисия наблюдавала Държавното първенство в Благоевград и Панагюрище.