Начало Други Над 600 таекуондисти от 50 държави пристигат у нас през март

Над 600 таекуондисти от 50 държави пристигат у нас през март

Над 600 таекуондисти от 50 държави пристигат у нас през март
0

Международният календар в олимпийското таекуондо ще се поднови в България. През месец март страната ни ще приеме турнира „Ramus Sofia Open WT G1/E1“, което ще е първото състезание в този спорт след повече от годината пауза заради пандемията. Осмото издание на надпревара ще се проведе на 6-ти и 7-ми март в София. Крайният срок за заявки изтича в 23:59 ч. в петък, 26-ти февруари, като вече има над 600 регистрации.

Регистрация може да се направи ТУК.

Бойци от 50 държави ще пристигнат у нас за престижната международна изява, която е част от календара на Световната таекуондо централа. Сред участниците ще бъдат едни от най-големите звезди в света на таекуондо. Състезанието е за всички възрастови групи – мъже и жени, кадети, юноши, девойки и деца.

Състезанието ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – без публика, но ще има постоянно видео излъчване. Всички участници ще трябва да покажат негативен PCR тест от акредитирана лаборатория при настаняването в хотела, както и в деня на кантара. Преди състезанието достъпът в хотела ще бъде ограничен, а на посетителите ще се измерва температурата.

Организатор е клуб „Рамус“ с подкрепата на Българска Таекуондо федерация.