Начало Други Необичайни упражнение за красива коремна преса (ВИДЕО)

Необичайни упражнение за красива коремна преса (ВИДЕО)

Необичайни упражнение за красива коремна преса (ВИДЕО)
0

Право завъртане във вертикален блок или „молитва“ изглежда доста странно, но тези упражнения са много ефективни.

Кои мускули участват?

В „молитвата“ работят правите и напречните мускули на корема. В допълнение, широката гръбна мускулатура и мускулите на краката се използват като стабилизатор. По този начин накланянето към земята ще помогне за перфектно изпомпване на пресата и постигане на коремни кубчета. Особено като се има предвид, че ще работите с тежести. Не забравяйте да изберете оптималното тегло за себе си.

Техника:

колянка пред уреда на такова разстояние, че да можем да се наведем към пода

държим ръцете си на главата и започваме да се навеждаме, докато челото докосне пода

след това бавно се върнете в изходна позиция

Често срещани грешки

Много оставят горната част на тялото неподвижна. Движението в този случай се извършва не поради пресата, а поради долната част на гърба. Има хора, които усещат парене в ръцете си, докато се дърпат, добавяйки все повече и повече тежест. И това вече става опасно.

Препоръки за изпълнение

Упражнението трябва да се прави само в изолиращ формат, тоест да работи само пресата и нищо друго. Не бива да огъвате кръста си. Единственото правилно решение е да завъртите, тоест да издърпате ребрата към таза и да се движите по един вид дъгова траектория.

Ако току-що сте дошли във фитнеса и не знаете техниката на това упражнение, то не е за вас.  Не се препоръчва на хора с наранявания на раменете и ръцете, поради специфичния хват, който трябва да държи пигтейлите.

Упражнението може също да причини претоварване на шийните прешлени, ако човек не знае как правилно да държи врата си. При наранявания на шията също е по-добре да внимавате с „молитвата“.