Начало Други Олимпийски и световни шампиони по таекуондо идват в София

Олимпийски и световни шампиони по таекуондо идват в София

Олимпийски и световни шампиони по таекуондо идват в София
0

Световни сили в таекуондото ще участват в осмото издание на ранкинговия турнир „Рамус София Оупън“, който ще се проведе на 6-ти и 7-ми март в София. Вчера официално изтече крайният срок за регистрация.

У нас ще пристигат националните отбори на Мексико, САЩ, Иран, Египет, Йордания, Казахстан и още много други, в които се отличават имената на олимпийски и световни шампиони. Сред тях са такива елитни състезатели като Мария Еспиноза (Мексико), която има пълен комплект олимпийски медали – злато от Пекин (2008 г.),  бронз от Лондон (2012 г.) и сребро от Рио (2016 г.), както и Джейд Джоунс (Великобритания) – двукратна олимпийска шампионка (Лондон  2012 г. и Рио де Жанейро 2016 г.),  шампионка от Олимпийските игри за младежи и девойки през 2010 г.  в Сингапур.

Организаторите от клуб „Рамус“ и Българска таекуондо федерация са получили над 700 заявки от състезателите от 50 държави.

„Рамус София Оупън“ е първото състезание от календара на Световната таекуондо федерация след пандемията. Интересен факт е, че именно тази надпревара беше и последната официална международна надпревара преди COVID-19. То е и първото голямо таекуондо събитие преди Европейското първенство и Европейските олимпийски квалификации, чийто домакин отново ще бъде България.

Международният турнир „Рамус София Оупън“ ще се проведе без публика, при спазването на стриктни противоепидемиологични мерки и правила.