Начало Други Ортега: Най-добре е децата да започват с бразилско джу джицу

Ортега: Най-добре е децата да започват с бразилско джу джицу

Ортега: Най-добре е децата да започват с бразилско джу джицу
0

Браян Ортега е на мнение, че бразилското джу джицу е най-подходящото бойно изкуство за децата. Звездата на UFC даде интервю за популярния сайт „bloodyelbow“:

„Ще обидя много хора (смее се). Ако трябва да съм честен, винаги бих започвал с бразилско джу джицу. Не го казвам, защото съм пристрастен. Обичам това бойно изкуство, но фактите са прости – 99% от техниките те учат как да удряш. Ако детето ти се сбие с друго – то веднага ще изпробва юмрука си“, започва Ортега.

„В края на краищата – малките започват да се налагат. Това са гнусни истории, никой не го иска. Ежедневно ставаме свидетели на боеве в училищата. Джу джицу не ни учи на това. Децата ви няма да опитват да удрят при всяка възможност.“

„Това е техника, която неутрализира опасността. Малчуганът ще се справи с нападателя с хватка. Ще го държи на земята и ще му каже: „Хей, остави ме. Престани да ме малтретираш“. Няма да наранява физически другите деца. Само ще ги държи. Бразилското джу джицу е най-добрата отбранителна техника за малките“, заяви звездата.

Браян Ортега не успя да отнеме титлата на Макс Холоуей в категория перо на UFC. Феновете му нямат търпение да го видят отново в клетката и се надяват да се върне към победите.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.