Начало Други Още една страна изпраща топ джудистите си на „Панагюрище оупън”

Още една страна изпраща топ джудистите си на „Панагюрище оупън”

Още една страна изпраща топ джудистите си на „Панагюрище оупън”
0

Джудисти от Турция също ще вземат участие на турнира „Панагюрище оупън“, на който в събота ще стане официалното изпращане на олимпийците ни за Летните олимпийски игри в Токио.

Така страните участнички вече са 10 – Молдова, Украйна, Сърбия, Словения, Черна Гора, Гърция, Германия, Румъния, Босна и Херцеговина, Турция.

На татамито ще излязат представители на почти всички клубове в страната.

Надпреварата се организирана от клуб „Топалов“ за пета година. Тя е за деца от 5 до 17 години. А церемонията, с която младите ни състезатели ще пожелаят успех на Ивелина Илиева, Янислав Герчев и Ивайло Иванов, е от 13 часа в местната „Арена Асарел“.

В джудото готвят емоционално изпращане на олимпийците

„От една страна искаме младите да видят на живо най-добрите ни състезатели, което за тях ще е огромен стимул да продължат по техните стъпки“, казва Костадин Топалов, основател и старши треньор в едноименния клуб.

„Ивелина, и Ивайло, и Янислав са били деца, като сегашните малки джудисти, започнали са от нулата, извървели са много дълъг и труден път, за да стигнат до Олимпийските игри. Няма невъзможни неща. От друга страна, цялата емоция и топлина, които ще присъстват на този празник, ако можем поне малко да дадем сила и увереност на нашите елитни състезатели в най-важното за тях състезание. И искрено се надяваме да се върнат с олимпийски медал.“

Турнирът е в два дни (19-20 юни), на татамито ще излязат близо 800 джудисти.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.