Начало Други Откриха Балканската купа по кендо (СНИМКИ)
0

Откриха Балканската купа по кендо (СНИМКИ)

Откриха Балканската купа по кендо (СНИМКИ)
0

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в откриването на 10-ото издание на Балканската купа по кендо (6-7 април) в тренировъчната зала на „Арена Армеец“. Организатор е Българска федерация Кендо, а в надпреварата участие ще вземат бойци от Сърбия, Румъния, Гърция, Турция, Хърватия, Черна гора, Северна Македония и домакина България. Страната ни приема този спортен форум за втори път в историята му, като първото издание на това престижно състезание е било в град Шумен през 2007 година.

„За мен е удоволствие да присъствам на откриването на днешния турнир. Вярвам, че всички състезатели ще покажат най-доброто от себе си и ще останат удовлетворени от представянето си“, заяви зам.-министър Стоян Андонов и поздрави екипа на Българската федерация по кендо за усилията, които полага за развитието на спорта в страната.

Председателят на Българската федерация по кендо Александър Арабаджийски изрази радостта си от големия брой участници в състезанието, който по думите е показател за напредъка на кендо в региона.

„Този турнир е предпоставка за заздравяване на отношенията между нашите страни и за зараждане на нови приятелства“, заяви Арабаджийски.

Приветствия към участниците отправиха и посланикът на Япония Н. Пр. Масато Ватанабе и ковчежникът на Европейската федерация по кендо Донатела Кастели.

В днешния ден ще се проведат срещите от индивидуалното първенство, а утре състезанието продължава с отборните битки.

Схема на турнира: ТУК

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.