Начало Други Пет книги за бойните спортове, които трябва да прочетете

Пет книги за бойните спортове, които трябва да прочетете

Пет книги за бойните спортове, които трябва да прочетете
0

Книгите са добър избор за подарък за Коледа. Ако сте почитатели на бойните изкуства, направете си такъв, като прочетете тези книги, които сме ви подбрали. Те ще ви правят добра компания в студените дълги нощи и къси дни.

1.) „Кръстника на граплинга“  от Джин Ле Бел, Боб Калхун, Джордж Фун и Ноел Кил — Ле Бел е носител на 9-ти дан черен колан по джудо и джу-джицу. Той работи като каскадьор и участва в над 1000 филма и ТВ предавания. През 1963 г. участва в една от първите ММА битки. Книгата разказва за живота на този исторически боец.

Джин Ле Бел и Ронда Роузи

2.) „Зад решетките: от затвора до почетната сълбичка“ от Крис Луера и Майкъл Орополо —  Историята на Крис Луера, който от престъпник се превръща в спортист, е епичен разказ за преживяването на огромни трудности в живота на един мъж, който се е родил в семейство на наркозависимии убийци. В днешни дни Луера е лектор на семинари из целия свят, спортист и успешен бизнесмен. Книгата проследява живота му от дъното до върха.

Корицата на „Зад решетките: от затвора до почетната стълбичка“

 

3.) „Кухнята на боеца: 100 рецепти за изграждане на мускули и топене на мазнини“  от Крис Алджиери—  Бившият шампион по кикбокс Крис Алджиери представя рецепти за бойци и хора, които искат да изглеждат като бойци. Той е и носител на пояса на Световната боксова организация (WBO) в полусредна категория и е главен диетолого на университета „Stony Brook“

Алджиери преди битката му с Мани Пакиао

4.) „Жиу-жицу университет“ от Сауло Рибейро и Кевин Хауел — Шесткратният световен шампион Сауло Рибейро издаде тази книга през 2008-ма година. В нея той показва в детайли над 200 техники и тяхната приложимост в реални ситуации на наложителна самозащита. С почти 400 страници книгата включва множество илюстрации и разяснява най-често срещаните грешки при практикуващите това бойно изкуство.

Корицата на „Жиу-жицу университет“

5.) „Неоспоримата истина“ от Майк Тайсън и Лари Сломан — Тежко четиво. В книгата самият Тайсън разказва от първо лице за бруталното му детство. Той не скрива нищо в книгата си и е напълно честен и искрен с читателите. Книгата е толкова успешна, че „Железния“ Майк представя части от нея в шоу на „Бродуей“.

Майк Тайсън на сцената на „Бродуей“

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.