Начало Други Посрещнаха Рицаря с меч и шлем на летище „София“ (ВИДЕО)

Посрещнаха Рицаря с меч и шлем на летище „София“ (ВИДЕО)

Посрещнаха Рицаря с меч и шлем на летище „София“ (ВИДЕО)
0

Шумно и шампионско посрещане получи националът ни в олимпийското таекуондо Денис Димитров при завръщането си от Ташкент. В Узбекистан той завоюва сребърен медал на Световното първенство за кадети.

Голяма група млади таекуондисти от клуб „Херея“ чакаха националите и лично Денис на летище „София“. Те се бяха подготвили с плакати, трибагреници и един специален подарък – рицарски меч и шлем. Последното, тъй като прякорът на сребърния ни медалист, е „Рицаря“.

Още при появата си на Терминала 2, Димитров бе изненадан от скандиранията на очакващата го група. Имаше старателно подготвени картонени трансперанти „Гордеем с теб!“. Денис леко се смути, но намери сили да застане и пред многото медии. На въпрос как се е почувствал от това посрещането, Димитров чистосърдечно си призна: „Определено ме притесни. Не бях свикнал на такива произшествия. Ще се наложи да свиквам.“

Той благодари на своите приятели от клуб „Херея“ за подаръците и каза, че ще си ги пази. В Ташкент „Рицаря“ стигна убедително до финала в категория до 53 килограма, където отстъпи в равностоен мач срещу представител на Русия.

„Имах сили. Всичко е въпрос на тренировки, опит и време. Няма слаб противник и лесен мач. Който тренира здраво и се раздава по време на боевете – печели“, коментира Димитров. Той е третият българин, който в рамките на две години, завоюва световно отличие при кадетите, след златото на Александър Джорджев и бронза на Кристиян Георгиев на Световното през 2017 в Египет. Медалът си Димитров посвети на треньорите, родителите си и на клубния си тим „Херея“.

Следващите цели пред талантливия ни таекуондист е силно представяне на Балканското първенство в град Самоков (13-15 септември), Европейското първенство в Испания и Световното за юноши.


Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.