Начало Други Представиха медалите за Европейските игри

Представиха медалите за Европейските игри

Представиха медалите за Европейските игри
0

Организаторите на вторите Европейски игри презентираха медалите, които ще бъдат раздавани на шампионата. Формата им е класическа – диск.

Съчетават някои типични за държавата домакин – Беларус, символи. Диаметърът на отличието е 9,5 см, а това съвсем не е случайно. Населението на страната е 9,5 милиона души.

Излъчват спокойнствие, хармония, топлота. Типични характеристики за беларусите. Ширината на призовете е точно 1 см.

По време на Игрите ще бъдат раздадени 1084 медала. 

239 златни, 229 сребърни и 426 бронзови. Името на дисциплината и спорта ще бъде гравирано в задната част на всеки от тях. Всяко отличие ще върви в комплект с компактна дървена кутия.

Вторите Европейски игри ще се проведат в Минск на 21-30 юни. Над 4 хиляди състезатели ще посетят престижната надпревара. Спортисти от над 50 държави ще се борят за 200 комплекта медали.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.