Начало Други Приключихме Мултиевропейското първенство с 80 медала

Приключихме Мултиевропейското първенство с 80 медала

Приключихме Мултиевропейското първенство с 80 медала
0

Второто Мултиевропейско първенство по таекуондо, което се проведе в „Асикс Арена“ (София) завърши с впечатляващите 80 медала за България. А 30 от тях – златни.

В последния ден на турнира родните таекуондисти записаха четири пети места. Странно съдийство лиши българите от още отличия при мъжете и жените.

Калоян Бинев завърши първенството със счупена ръка. В срещата за медал противникът му от Турция игра грубо и неспортсменки, което не бе забелязано от реферите. Въпреки тежката контузия – Бинев се държа мъжки до края на срещата, която дори можеше да спечели.

Владимир Далаклиев също бе ощетен и зае пето място в класирането, заедно с Йордан Колев и Емилия Тасева. Останалите българи, които се включиха в последния ден на първенството отпаднаха на по-ранен етап.

Поводи за радост имахме в дисциплината Пумсе, където българските представители грабнаха девет златни, седем сребърни и пет бронзови отличия. Това се случва само седмица преди европейското по Пумсе, което ще се проведе в турския курорт Анталия.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.