Начало Други Привикаха треньорите от три бойни спорта в министерството за среща

Привикаха треньорите от три бойни спорта в министерството за среща

Привикаха треньорите от три бойни спорта в министерството за среща
0

Дългоочаквани срещи бяха организирани в Министерството на младежда и спорта през уикенда (29-29 март). Комисията за олимпийска подготовка към ММС проведе индивидуални разговори с главните треньори и специалисти по научно-приложна дейност от 10 федерации, сред които и бойните – бокс, джудо и олимпийско таекуондо.

Целта беше те да представят тренировъчните планове на състезателите, които са включени в „Направление I“ на Програмата за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г. Припомняме, че през последните седмици редица треньори, състезатели и федерации алармираха, че имат проблем с подготовката си заради липсвата на бюджет.

„По време на разговорите бяха дискутирани проблемите при подготовката на спортистите и отборите, възможностите за тяхното разрешаване, за да бъде оптимизиран тренировъчният и състезателният процес. Бяха обсъдени и проблеми на научното осигуряване на спортната подготовка, както и необходимостта от съвременна научно-приложна апаратура за извършване на контрол и управление на тренировъчния процес“, посочват от Министерството на младежта и спорта.

Срещите между членовете на Комисията за олимпийска подготовка и главните треньори ще се провеждат регулярно.