Начало Други Шихан Инагаки ще води международен семинар по айкидо в София

Шихан Инагаки ще води международен семинар по айкидо в София

Шихан Инагаки ще води международен семинар по айкидо в София
0

Шихан Шигеми Инагаки, 8 дан айкидо, ще води международен семинар по айкидо в София между 2 и 4 август. Очаква се да пристигнат трениращи айкидоки от цяла Европа, съобщиха от Българската айкидо федерация.

Инагаки сенсей е един от последните директни практикуващи ученици на основателя на айкидо – Морихей Уешиба или още наричан О’Сенсей. Той идва в България по покана на централата и шихан Христо Михайлов, 6-ти дан, който е един от основателите на Българска айкидо федерация (БАФ), председател на техническата комисия и член на управителния съвет.

Семинарът ще се проведе под формата на четири тренировки с времетраене от по час и половина в гр. София, кв. „Дианабад“, ул. „Никола Габровски“№1, Национален спортен комплекс ,,Диана“.

Това ще бъде третият семинар на Шигеми Инагаки сенсей в България, първият е бил през 2011 година, а вторият през 2015-а.

Последователите на айкидо, дошли в България, ще имат уникалната възможност да участват в тренировки с боккен (дървен меч), джо (дървена тояга) и танто (дървен нож), като ще научат различни техники с оръжие и повече за духовността в айкидо, добавят от федерацията.