Начало Други „Спорт на открито“ зарадва Долна Митрополия

„Спорт на открито“ зарадва Долна Митрополия

„Спорт на открито“ зарадва Долна Митрополия
0

Дебютната инициатива „Спорт на открито” събра стотици млади хора в Долна Митрополия, информира bul-wrestling.org.

Посланието на събитието е да популяризира различните видове спорт, като запознае подрастващите с успели местни състезатели и треньори.

Сред специалните гости бяха каратистката Ивет Горанова, боксьорът Радослав Панталеев, кикбоксьорът Димитър Пенчев и др.

Инициативата предложи демонстрации по борба, кикбокс, карате, бокс, волейбол и футбол. Децата имаха възможност да видят как протича една тренировка, започвайки с разгряване и се стигне до схватка със спаринг партньор.

Ивет Горанова подари реплика на златния си медал от Европейските игри в Минск на кмета на общината Поля Цоновска.

Цоновска пък връчи на изявени спортисти на Долна Митрополия почетния знак на общината. Сред  тях бяха Ивет Горанова (карате), Радослав Панталеев (бокс), Яна Димитрова (борба), Кристиян Христов (футбол), Цветан Сирашки (борба), Николай Дзедзов (борба), Мирела Йовова (карате), Емили Чуканова (кикбокс), Димитър Панталеев (бокс), Снежана Маринова (волейбол) и треньорите Ангел Ленков, Димитър Пенчев, Момчил Сирашки и Светослав Бърканичков.

Празникът е по идея на двукратния сребърен медалист от Световно първенство по борба и бронзов от Мондиала за юноши – Пламен Бончев, и с подкрепата на общинската администрация.

„Амбицията ни е празникът да се превърне в ежегоден”, заяви Бончев, който е и бивш старши треньор на националния отбор на Австралия по класическа борба.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.