Начало Други Тайбе Юсеин и Ивайло Иванов на Европейската седмица на спорта

Тайбе Юсеин и Ивайло Иванов на Европейската седмица на спорта

Тайбе Юсеин и Ивайло Иванов на Европейската седмица на спорта
0

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин и най-добрият роден джудист – Ивайло Иванов, се насладиха на първия ден от Европейската седмица на спорта „BeActive“.

Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев откри събитието, което стартира с демонстрации на повече от 50 вида спорт в столичната зала „Арена Армеец“.

У нас Седмицата се провежда за пета поредна година и дава уникален шанс на подраставщите да се запознаят с различни видове спор и бойни изкуства. А и да изберат най-подходящ, на който да се запишат.

„Завърши може би най-силната седмица в българския професионален спорт за тази година и започва най-интересната седмица, която е свързана със спорта за всички. Ние опитваме по различни начини да стигнем и до по-малките български градове, до всяко българско училище, до всяко дете“, заяви Красен Кралев.

Спортният министърът изрази своята благодарност към всички федерации, клубове, институции и посланици, които подкрепят инициативата. 

„Спортът ни дава дисциплина, учи ни как да живеем пълноценно. Всяко дете трябва да спортува“, каза Тайбе, която само преди дни се завърна с олимпийска квота за Игрите в Токио 2020 и сребърен медал от Световното първенство по борба.

Тази година кампанията е под мотото „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!“

От днес до 26 септември „Арена Армеец“ е домакин на Спортен панаир „BeActive Fair“. В него се включват над 100 участници – федерации и клубове, които представят дейността си с информационни щандове и демонстрации.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.