Начало Други Учат бизнес дами в Бургас на самозащита

Учат бизнес дами в Бургас на самозащита

Учат бизнес дами в Бургас на самозащита
0

Централен полицейски карате джу джицу клуб „Бургас“ организира семинар „Не се приемай за жертва“, който ще се проведе от 5-ти до 8-ми септември в Свети Влас. Той е насочен към дамите и цели да представи ползите от занимания по самозащита.

Основен лектор ще бъде шихан Тони Петров. Той е международен инструктор по самозащита, гранд мастър и главен инструктор на МВР, гранд майстор – VІІ дан джу джицу и специална защита, ІV дан шотокан карате. Зад гърба си има проведени над 100 семинара на международни и национални организации, сред които джу джицу федерации и съюзи в Русия, Испания, Гърция, Казахстан, Германия, Франция и специализирани полицейски структури на Испания, Германия, Гърция, Италия и други. Главен инструктор на Министерството на вътрешните работи и преподавател в Центъра за след дипломна квалификация на НСА.

Семинарът има за цел да научи дамите:

  • Кои са най-честите ситуации при нападение над жена.
  • Как да се защитите физически и да запазите самообладание.
  • Какво трябва да знаем за самозащитата и нейното приложение в реална ситуация.
  • Защо е важно да имаме познания и технически умения по самозащита и как те ни помагат да израстнем като личности в 21 век.

По време на семина ще бъде демонстрирана адаптирана система, включваща кондиционни натоварвания и техники за реакция при най-честите ситуации на нападение над жената. Самозащитата е не само спортно занимание, а филосовски обоснован път, култура на повдение и отношение към заобикалящият ни свят, подобрява начина ни на живот и подпомага личностното ни израстване. Програмата включва 3-дневно обучение, адаптирано за жени от различни сфери на бизнеса, в противовес със зачестилото насилие над тях, включващо лекционни и практически занимания. Насилието над жени е признато за един от основните проблеми на общественото здраве. Коефициентът на България в сферата на насилието над жени е 44.2, което е много по-високо от средното в Европейския съюз, посочват организаторите.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.