Начало Други Украинска инвазия на Европейската купа по джудо в София

Украинска инвазия на Европейската купа по джудо в София

Украинска инвазия на Европейската купа по джудо в София
0

Джудистите от Украйна ще бъдат най-многобройни на Европейската купа за мъже в „Арена Армеец“. Важната надпревара за националите ни ще се проведе този уикенд, на 1-2 февруари, а входът по време на цялото състезание ще бъде безплатен.

Турнирът е с ранг на олимпийска квалификация за Игрите в Токио 2020.

Цели 42-ма украинци идват у нас. Така в категориите до 73 кг и до 81 кг ще има по осем джудисти от Украйна. Втори по брой ще бъдат родните представители – 27. Бойците от Франция ще бъдат 24, а испанците – 21.

Следват: Русия (18), Италия (17), Азербайджан (13), Германия (12) и Румъния (11). Челната десетка за най-многобройни представители се допълва от Израел с 10 джудисти.

Зрителите в столицата ще могат да наблюдават и спортисти от екзотични дестинации, защото Европейската купа е „отворена“. Това означава, че състезатели от цял свят могат да заявят участие.

Така в „Арена Армеец“ ще има представители на Бразилия, Ангола, Гана, Чад, Колумбия, Нова Зеландия, Мароко и Саудитска Арабия. Шоуто и двата дни започва в 10:00 часа, следете най-интересното около надпреварата с Boec.BG.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.