Начало Други Зелена светлина за иранските джудоки да участват в Токио

Зелена светлина за иранските джудоки да участват в Токио

Зелена светлина за иранските джудоки да участват в Токио
0

Иранската федерация по джудо получи разрешение да участва на международни състезания.

От Международната федерация по джудо (IJF) най-сетне позволиха на иранските джудоки отново да стъпят на татамито, при това във важен момент – преди Олимпийските игри в Токио.

Местната федерация беше отлъчена след скандала от октомври 2019 година.

Тогава органът заповяда на Саид Молаей да не излиза за мача си срещу израелски състезател. Това сезира Междунардоният спортерн арбитражен съд, който изключи безсрочно иранците.

Молаей, който вече се подвизава в отбора на Монголия, направи шокиращите признания и решението беше потвърдено.

Иранската федерация продължава да твърди, че това са фалшиви показания и IJF е направила огромна грешка със забраната. Сега отчита зелената светлина за участие на Олимпийските игри в Токио за „огромна победа на справедливостта“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.