Начало Самбо и бойно самбо Цветанова: Мечтата ми е да стана световна шампионка (ВИДЕО)

Цветанова: Мечтата ми е да стана световна шампионка (ВИДЕО)

Цветанова: Мечтата ми е да стана световна шампионка (ВИДЕО)
0

Цветелина Цветанова, която спечели бронзов медал на Европейските игри в Минск в категория до 48 кг в самбо, заяви, че е много доволна от представянето си. Тя заедно с целия отбор по самбо бе гост на специална пресконференция в Пресклуб „България“.

„Конкуренцията в моята категория бе изключително голяма. Съперничките ми бяха по-големи и по-опитни от мен, затова се радвам, че успях да се преборя за бронзовия медал“, сподели таланта ни в самбото.

„Мечтата ми е да стана световна шампионка при жените“, заключи Цветанова.

Тя е и сребърна медалистка от Световното първенство по самбо за студенти в Нови Сад (Сърбия).

Треньорът на националния отбор, Васил Соколов подчерта, че най-добрите състезатели по самбо от водещите страни в този спорт са пропуснали първенството на Стария континент, за да се подготвят по-добре за Европейските игри в Минск.

„Във всички категории конкуренцията бе много голяма, затова спечелените медали са още по-ценни. За нас това бе много голям форум, затова и емоциите са по-силни. Впечатлени сме от мащаба на Игрите, от условията и от прекрасната организация“, сподели Соколов и допълни, че през септември най-добрите ни състезатели се събират на лагер, за да подготвят за световното първенство.

„Състезателите от олимпийските спортове не могат да осъзнаят каква голяма привилегия имат, че могат да участват на Олимпийски игри. За нас Европейските игри бяха като Олимпиада. Радвам се, че Международната федерация по самбо стана член на МОК и сега предстои тригодишен изпитателен срок, след което ще се реши дали ще станем олимпийски спорт. Много се надявам на Игрите в Париж през 2024 г. самбото да дебютира на най-престижния спортен форум“, заяви обнадежден президентът на БФ Самбо Георги Юсев.