Начало Самбо и бойно самбо Двугодишният Самбо започна тренировки под ръководството на баща си

Двугодишният Самбо започна тренировки под ръководството на баща си

Двугодишният Самбо започна тренировки под ръководството на баща си
0

Много родители изтръпат при исълта, че децата им искат да се занимават с бройни спортове. Било то бокс, кикбокс, карате или борба. В главите им моментално се появяват гледки на счупени и изкривени носове, сътресения и кръв.

Но бойните спортове са преди всичко дисциплина и възпитание, а някои хора вярват, че на колкото по-ранна възраст детето се запознае с принципите и идеалите на бойните изкуства, толкова по-добре за личностното му развитие.

Такова мислене явно има и бащата на двугодишното южнокорейско момче Лий Самбо. В края на 2019-та Лий Кин-Хун, треньор в местния клуб за бойни спортове в Чонджу, стана баща по време на Световното първенство по самбо и бойно самбо.

В знак на почит към спорта и турнира, Кин-Хун кръщава своя наследник Самбо, а невръстното момче вече прави първите си стъпки в руската бойна дисциплина.

В Южна Корея мерките и рестрикциите против разпространяването на коронавирус все още действат с пълна сила, което означава, че много зали и фитнес центрова остават затворени. За късмет на малкия Самбо, баща му е треньор в местния клуб и тренировките с него протичат гладко и без притеснения.

Встъпителните уроци на малчугана включват както игра в стойка, така и тънковси за успешно поваляне на съперника.