Начало Кикбокс и муай тай Кикбокс, самбо и муай тай вече са част от олимпийското семейство!

Кикбокс, самбо и муай тай вече са част от олимпийското семейство!

Кикбокс, самбо и муай тай вече са част от олимпийското семейство!
0

Датата 20 юли 2021 година остава историческа за бойните спортове и по-специално за три от тях. Кикбокс, самбо и муай тай официално бяха приети като постоянни членове на олимпийското семейство.

Това се случи на 138-ото събрание на Международния олимпийски комитет (МОК).

Последните три години те бяха временно приети, а от федерациите работиха здраво за постоянното им налагане, което скоро ще означава и участие в Олимпийските игри.

„Правим история! Днешният ден ще бъде запомнен завинаги в нашия спорт. Цялото кикбокс общество сега трябва да работи здраво като част от олимпийското семейство“, сподели Рой Бейкър, президент на Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO).

„Непрестанно нови и нови страни отварят врати за нашия спорт. Ще запомним винаги този ден и сме благодарни на всички от комитета, които днес в Токио промениха историята на бойните изкуства“, емоционален е Василий Шестаков, който е президент на Световната самбо федерация (FIAS).

„Този момент завинаги остава в историята на муай тай – работихме здраво и дълго време за това. Чакахме тази новина, стискахме палци и се молихме. Отварят се нови възможности, които през следващите няколко десетилетия ще вдигнат нивото на спорта ни до непознати висини. Заедно ще продължим за едно светло бъдеще“, споделят от Международната федерация на муай тай организациите (IFMA).

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.