Начало Самбо и бойно самбо От залата до златния медал по самбо – Иван Хърков за болките към успеха

От залата до златния медал по самбо – Иван Хърков за болките към успеха

От залата до златния медал по самбо – Иван Хърков за болките към успеха
0

2023 г. без никакво съмнение е една от най-успешните за българските бойни спортове и това направи шестото издание на годишните награди „Златен пояс“ още по-вълнуващи от всякога.

Тази награда, освен, че е за моите лични успехи, е принос и за самата федерация. Ние сме много сплотен екип, всички добре си вършат работата, ние даваме всичко от себе си на тренировките. 9 години България не е била световен шампион по самбо. Това се случва с много труд и много постоянство, много лишения, болка“, каза световният шампион по самбо Иван Хърков в студиото на „България сутрин„.

Той сподели, че с всяко едно състезание натрупва опит.

След всяко едно състезание грешките се коригират. Работата е в постоянството. Състезанията и тренировките не са ми проблем, обичам да влагам в тях. Най-трудното е да стигнеш до залата, но когато стигнеш там и облечеш екипа – забравяш за всичко„, допълни Хърков.

От ефира на Bulgaria ON AIR той лично благодари на треньора си за всичко: „Той ми е като баща. Навсякъде е с мен. Винаги е до мен и ми помага, дава ми много голяма сила.“