Начало Самбо и бойно самбо Родните самбисти отпразнуваха рождения ден на любимия спорт

Родните самбисти отпразнуваха рождения ден на любимия спорт

Родните самбисти отпразнуваха рождения ден на любимия спорт
0

Българската федерация по самбо отпразнува 81-ия рожден ден на бойното изкуство със силен турнир в град Панагюрище. През миналия уикенд там бе организирано Държавно първенство за кадети.

След успорвани схватки, медали и много емоции, младите самбисти разрязаха празнична торта в неформална обстановка.

Денят на самбото беше отбелязан по цял свят. В наши дни спортът се практикува в над 120 държави и продължава да набира поддръжници.

У нас също е бойно изкуство с традиции. Най-добрият ни състезател по ММА Благой Иванов тръгна от бойното самбо, където детронира Фьодор Емелианенко и стана световен шампион. Наскоро от Мондиала в Южна Корея се завърнаха нашите страхотни дами: Мария Оряшкова, спечелила своята пета световна титла, Анна-Мария Манушева и Ваня Иванова, които ни зарадваха с бронзови медали.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.