Начало Самбо и бойно самбо Росен Димитров оглави федерацията по самбо

Росен Димитров оглави федерацията по самбо

Росен Димитров оглави федерацията по самбо
0

Българска федерация по Самбо има нов президент. Това е легендата в бойните ни спортове Росен Димитров, съобщава topsport.bg. Трикратният световен шампион в този боен спорт се кандидатира за поста и бе избран с мнозинство.

Росен и брат му близнак Румен Димитрови тръгват в спорта с джудо и самбо през 1995 г. от столичната зала „Локомотив“ с треньор Ангел Върбанов. И двамата имат успешна състезателна кариера в бойните спортове.

Росен е трикратен шампион на планетата, като има много успехи и медали от състезания по джудо, самбо, бойно самбо, ръкопашен бой и бразилско джу джицу. Записва и сериозни успехи в смесените бойни изкуства. Близнака е един от пионерите на родната ММА сцена, като има 34 победи при професионалистите.

Бенефисът му бе през 2019-та. След като се оттегля от спортния подиум, Димитров поема треньорския пост в националния отбор по бойно самбо. Под негово ръководство родни състезатели завоюваха световни и европейски отличия.

В края на 2020-та Росен Димитров получи наградата за „Най-добър треньор“ на Българска федерация по Самбо по време на третата годишна церемония „Златен пояс“. Сега 38-годишният Димитров за първи път ще заема ръководен пост в централата.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.