Начало Самбо и бойно самбо Съблеченото в автобус момче спечели сребърен медал по самбо

Съблеченото в автобус момче спечели сребърен медал по самбо

Съблеченото в автобус момче спечели сребърен медал по самбо
0

Осмокласникът, който беше нападнат и съблечен в столичния автобус №404 в петък, е спечелил сребърен медал на Републиканско първенство по самбо. Въпреки огромния стрес – момчето се е решило да се яви и впоследствие грабва отличието. Това съобщава директорът на спортното училище „Генерал Владимир Стойчев“ – Борис Борисов, предаде БНТ.

На 21 февруари 14-годишният състезател по джудо и самбо беше нападнат от група закачулени младежи.

Докато си пътувал спокойно в автобуса, те го обградили и го накарали да съблече горнището си на ЦСКА. Спортистът, който тренирал с този екип, по това време се прибирал от кантара за Републиканското първенство.

Нападателите започнали да го удрят, а момчето им се отскубнало и избягало при шофьора. Вместо да му помогне водачът на автобус №404 казал: „Еми, това е България“, продължавайки да си кара спокойно.

„Състезанието между различните отбори трябва да е в спортните резултати, а не по този начин да изразяваш подкрепата си към отбора – да съблечеш едно момче. Не мисля, че това е мъжа постъпка“, коментира Борис Борисов.

 

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.