Начало Самбо и бойно самбо Стара Загора ще помага на световния вицешампион Денислав Златев

Стара Загора ще помага на световния вицешампион Денислав Златев

Стара Загора ще помага на световния вицешампион Денислав Златев
0

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров определи като сериозен успех и поредната гордост за града сребърния медал на Денислав Златев на световното първенство по бойно самбо в Румъния.

Заедно с ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, той поздрави състезателя на старозагорския СК „Сандев файт тийм“, който тази година завоюва и републиканска титла от държавното първенство в Панагюрище, както и 2-ро място на държавния личен шампионат за мъже по класическа борба.

Кметът благодари за донесената спортна слава на града и обеща да помага на перспективния състезател, възпитаник на старозагорското спортно училище „Т. Каблешков“.

Живко Тодоров започва с класическа борба в СК Берое и се окичва с бронз в кат. 85 на световното първенство в Сърбия през 2013 година. Изкушен от бойните спортове, от една година Златев се занимава активно с бойно самбо, пробва се и в кикбокс и ММА. В ММА има вече две професионални срещи, завършили с победи с нокаут.

Денислав Златев сподели, че личен пример за него и близък приятел същевременно е друг възпитаник на старозагорската борцова школа – президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, световен и европейски шампион. Казва, че за успеха са необходими амбиция и трудолюбие, но винаги побеждава талантът. Смята че всяка загуба е нов урок.

22-годишният старозагорец работи като охранител и мисли да запише Националната спортна академия. Като национален състезател на България и догодина ще разчитат на него в отбора за европейското и световното първенства.