Начало Самбо и бойно самбо Стоян Саладинов има лична мисия – защитата на онези, които не могат да се отбраняват сами (ВИДЕО)

Стоян Саладинов има лична мисия – защитата на онези, които не могат да се отбраняват сами (ВИДЕО)

Стоян Саладинов има лична мисия – защитата на онези, които не могат да се отбраняват сами (ВИДЕО)
0

Стоян Саладинов е решен да се превърне в защитник на онези, които не могат да се отбраняват сами и по тази причина излиза от рамките на самбото, където изгради своята кариера на треньор. За целта той организира курсове по самоотбрана и контрол на гнева, за да помогне на обществото в справянето с насилието над жени и деца.

Болните деца, насилените и битите имат нужда от защита и пример. Семинарите, които провеждаме, са против насилието срещу деца. Нали сме човеци? Нали сме християни? Как може да изхождаш от позицията на силата над съседа или над детето? Защото си по-силен? Не си ли задаваш въпроса, ти, човече, който посягаш, че и ти имаш дете. Не ти ли минава през ума, че утре друг човек ще посегне на твоето дете? Това питам и ще продължа да питам. Ще показвам как децата трябва да се защитят. Ние винаги ще бъдем по-силни от тези, които посягат над деца и са се объркали тотално. Ние сме по-силни. Ние сме човеци и няма да позволим никой друг да притеснява, да обижда, да удря друг човек. Това ми е мисията!“, каза той за „Спортната джунгла“.

Основната му мотивация са зачестилите случаи на насилие в обществото. Ежедневно ставаме свидетели на побои в семействата, между съседите и на улицата. Най-често това са хора, които смятат, че физическото им надмощие над останалите им дава правото да издевателстват върху тях. Цялата тази негативна енергия може и трябва да бъде канализирана в правилната посока, а междувременно жертвите би следвало да придобият умения за самозащита.