Начало Самбо и бойно самбо Създадоха Панамерикански съюз по самбо

Създадоха Панамерикански съюз по самбо

Създадоха Панамерикански съюз по самбо
0

На 27 юни в Санто Доминго, Доминиканска република, се проведе учредителното събрание на Панамериканския съюз по самбо.

В него участваха шефовете на 22 национални федерации: Аржентина, Боливия, Бразилия, Венецуела, Гвиана, Гватемала, Хондурас, Доминиканска република, Канада, Колумбия, Коста Рика, Куба, Мексико, Никарагуа, Панама, Ел Салвадор, Санта Лучия, САЩ, Тринидад и Тобаго, Уругвай, Чили и Ямайка. На конгреса беше избран и президент на Съюза, като за поста доверието на колегите си получи шефът на колумбийското самбо Омар Лопера. Елисео Ромеро, който оглавява спорта в Доминиканската република, беше избран за генерален секретар на конфедерацията. Бяха избрани и трима вицепрезиденти – Джейсън Фрейзър (Тринидад и Тобаго), Михаил Козицки (САЩ) и Хуан Пабло Мело (Аржентина).

Вицепрезидентът на международната федерация ФИАС и шеф на европейското и руското самбо Сергей Елисеев беше почетен гост на конгреса, като в речта си поздрави участниците за решението им и посочи нуждата от съвместни усилия за развитието и популяризирането на самбото в Северна и Южна Америка.

„През миналата година Международната федерация по самбо получи временно признание от Международния олимпийски комитет. Днес ние продължаваме да работим за развитието на самбото по целия свят. Затова за нас е изключително важно националните и континентални федерации да са много активни. Щастлив съм, че Панамериканската конфедерация се присъединява към Европейската, Азиатската, и Африканската федерации“, каза Елисеев.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.