Начало Таекуондо 1700 състезатели от близо 40 държави участват в първото издaние на Bulgaria open

1700 състезатели от близо 40 държави участват в първото издaние на Bulgaria open

1700 състезатели от близо 40 държави участват в първото издaние на Bulgaria open
0

Над 1700 състезатели от близо 40 държави взимат участие в първото издaние на международния турнир Bulgaria open, който е с ранг G2. Надпреварата, която се провежда в столичната Асикс Арена бе открита официално от Симеон Сакскобурготски.

Председателят на родната федерация по таекуондо Слави Бинев, благодари за оказаната висока чест, още повече, че първенството се открива на Националния празник на България 3 март. Официални гости бяха Н.пр. Посланикът на Република Корея Ли Хо-шик, доайенът на бойните спортове в България ген. Чавдар Чернев, Александър Маринов – председател на Стратегическия съвет към президента, както и още много спортни деятели.

“За мен е огромна чест, именно на Националния празник на България Н.В Симеон Сакскобурготски да е тук сред нас. Всяка една история по мое време, започваше с – имало едно време един цар и една царица. Искам да благодаря на Негово Величество за помощта, която той оказа, защото той беше символ и еталон на много поколения българи ”, каза Слави Бинев при откриването на България оупън.

София приема турнир по олимпийско таекуондо утре

“Особено се радвам, че присъствам на такова събитие, именно на 3-ти март. Благодаря на г-н Бинев за поканата да открия турнира България оупън. Важно е от най-ранна възраст да ги възпитаваме в специални принципни. Успех на всички състезатели и нека най-добрите да победят”, сподели Н.В. Симеон Сакскобурготски на откриването.

България оупън G2 е поредният голям турнир, който се организира от БФТ през тази година. В края на месец април София ще е домакин на Европейското клубно първенство, а всички усилия са насочени към Европейските олимпийски игри в Полша, където до този момент квоти са получили 5 наши таекуондисти. От 3-6 март ще се проведат битките в дисциплината Спаринг, при кадети, юноши и девойки, мъже и жени, а на 6 ще бъде състезанието по Пумсе.