Начало Джудо Без български медал и във втория ден на Големия шлем по джудо на Анталия

Без български медал и във втория ден на Големия шлем по джудо на Анталия

Без български медал и във втория ден на Големия шлем по джудо на Анталия
0

Без медал продължава българското участие на турнира по джудо от Големия шлем в Анталия. В съботния ден на татамито излязоха петима наши национали.

Най-напред от българите стигна Марк Христов. Младият ни талант в категория до 73 килограма пропусна първия кръг, а в втория отстрани турчина Демирел с вадзари. В третия кръг се наложи над Адриан Сулка, след като румънецът бе наказан с три шидо за пасивност.

В четвъртфинала българският национал отстъпи с ипон пред Мануел Ломбардо, който стигна до финал. Марк запази шансове за медал, като излезе на полуфинален репешаж, но там загуби от Петру Пеливан от Молдова.

В същата категория излезе и Денислав Иванов. Той победи в първата среща Нестор Чавес от Куба, но отстъпи във втория кръг пред Рустан Оружов от Азербайджан.

В категория до 81 килограма и двамата ни представители приключиха участието си още на старта и то с ипон. Ашот Мартиросян загуби от Абдул Малик Умаев от Белгия, а Александър Желев от украинеца Хиоверт Манукян.

Единствената ни представителка при жените Лидия Брънчева пропусна първия кръг при 70-килограмовите, а във втория отстрани Гюнел Хасанли от Азербайджан. В трети кръг нашето момиче приключи участието си след ипон от великобританката Кели Полард Петерсън.

В неделя излизат последните ни четирима участници – Ивайло Иванов и Георги Граматиков в кат. до 90 кг, както и Борис Георгиев (100) и Ивайло Димитров (над 100 кг).