Начало Киокушин БККФ с първи лагер за годината на разширения състав на националните си отбори

БККФ с първи лагер за годината на разширения състав на националните си отбори

БККФ с първи лагер за годината на разширения състав на националните си отбори
0

С много адреналин, ентусиазъм и боен дух каратеките на Българската карате киокушин федерация (БККФ) се включиха в първия лагер за годината на разширения състав на националните отбори за мъже, жени, юноши – старша и младша възраст.

Лагерът започна на 19 април и продължи до 22 април във Варна. Целта му е да подготви състезателите за предстоящите международни турнири в календара тази година. Трeнировките се провеждат в най-големия център за подготовка на бойци в Европа – SENSHI Gym. Спортният център във Варна ще се използва и за подготовка на много бъдещи родни и чуждестранни звезди в бойните спортове.

Начело на тренировките от лагера бяха главните треньори на националните отбори. Сенсей Захари Дамянов, Сенсей Петър Мартинов и Сенсей Александра Маринова водят занятията за мъжете и жените от националния отбор на БККФ, както и на юношите старша възраст. Начело на тренировките на юноши младша бяха Сенсей Христо Христов и Сенсей Живко Андреев.

По време на тридневния тренировъчен лагер се проведоха и тренировки на инструкторите с Шихан Асен Асенов – член на УС на Българската карате киокушин федерация, както и Иайдо занятия, водени от Сенсей Христо Йорданов. Каратеките проведоха и силово-кондиционна тренировка, начело със Светослав Гърков, който е един от водещите треньори на персонални и групови занятия в SENSHI Gym.

Последният ден на лагера на БККФ бе използван от треньорите за съставяне на индивидуални спортни профили на всеки един боец. За целта беше използван японския уред Танита в SENSHI Gym. Само за няколко минути с него се извършва прецизен анализ на 10 телесни показатели, включително индекс на телесната маса (BMI или Body Mass Index) и основна метаболитна възраст (BMR или Basal Metabolic Rate).

На базата на тези данни ще бъдат съставени индивидуални профили на бойците и съобразно тях те ще получат и препоръки за бъдеща физическа активност, режим на хранене за по-ефективна подготовка и представяне на състезания.

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.