Начало Senshi Драгомир Петров загуби злощастно от Тудор Потороака след допълнителен рунд

Драгомир Петров загуби злощастно от Тудор Потороака след допълнителен рунд

Драгомир Петров загуби злощастно от Тудор Потороака след допълнителен рунд
0

Тудор Потороака (Румъния) победи Драгомир Петров (България) във втория мач от картата на международните професионални галавечери SENSHI 10.

Двамата изиграха много динамичен сблъсък в категория до 70 кг по правилника на KWU Full Contact, който можеше да бъде отсъден и в посока на българина. Решението категорично смути всички във варненската зала „Конгресна“ освен румънците по трибуните.

Съдията на ринга бе легендарният боец от близкото минало – Алберт Краус.

Ето и как се разви мачът:

Добро начало на румънеца, който наниза няколко удара, но все пак повечето бяха в ръкавиците на Драго. Петров заби хубав ляв лакът малко след това. Двамата потърсиха клинча и след това мачът се поуспокои за известен момент.

В средата на рунда Петров заби добър ляв прав, последван от кроше. Съперникът му отговори с десен прав. Драгомир заби хубаво дясно кроше в целрта, а след това Потороака за малко да го изкара от ринга в устрема си. Румънецът завърши силно първия рунд с финална серия, видимо ядосан от развръзката.

Българинът отвори частта с комбинация десен-ляв в целта, а след малко заби хубаво ляво кроше. Минута след началото лоу кик видимо заболя съперника на нашето момче. В средата на рунда по-чистите удари бяха за Драго.

Двамата се хвърлиха здраво с всички сили и зачестиха клинчовете. Те обаче работиха в тях, а не си почиваха. Петров завърши рунда с ляв хайкик в главата на Потороака.

Зверска размяна в началото на третия рунд, след която Драгомир разклати румънеца с акцент ляво кроше. След това Петров започна да трупа преднина срещу видимо ранения си съперник. Тудор падна на земята, но не му беше отброен нокдаун, защото беше след избутване във въжетата. Българинът заби коляно в последните 30 секунди и не позволи на съперника си да помисли за обрат. Миг преди гонга Петров вкара ново чисто коляно, като за финал.

В този момент обаче дойде изненадващо решение, наглед българското надмощие, че ще има още един четвърти рунд.

Румънецът успя да възстанови в паузата и започна по-силно допълнителната част. В устрема си обаче Тудор изрита съперника си в областта на слабините, а отброяването на Краус за нокдаун видимо ядоса публиката.

Драгомир доигра разярен. Вкара се в най-дългата размяна за целия мач, самият той нанесе много тежки удари, но и получи такива. В поледните 20 секунди след трето бутално коляно Петров прати в нокдаун съперника, който остана безпомощно на колене. След като се справи с отброяването, румънецът отнесе още два тежки удара затиснат в ъгъла на ринга.

Явно всичко това обаче не беше достатъчно и съдийската колегия край ринга бе видяла победа за Тудор Потороака от Румъния, който вдигна високо пояса на SENSHI.

SENSHI 10 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI 10 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.