Начало Киокушин Двама българи ще вземат участие на Световното първенство по киокушин на WKO

Двама българи ще вземат участие на Световното първенство по киокушин на WKO

Двама българи ще вземат участие на Световното първенство по киокушин на WKO
0

Двама българи ще всемат участие в седмото Световно първенство на Световната карате организация (WKO). Турнирът ще бъде по категории и ще се проведе на 24-и и 25-и септември в полския град Киелце.

Ия Костова (-55k кг.) и Васил Димитров (+85 кг.) ще са нашите представители на събитието, които ще защитават честта на Световния киокушин съюз (KWU). Те ще бъдат предвождани от Сенсей Захари Дамянов, който е главен наставник на националния ни отбор по киокушин карате и абсолютен шампион на елитния международен турнир „All Japan“.

Васил Димитров, Ия Костова и Захари Дамянов преди Световното първенство

Костова, е представителка на клуб „Шогун“, и настояща световна шампионка, медалистка от европейски първенства на KWU и многократна републиканска шампионка. Васил Димитров е световен шампион за младежи от 2017-а, европейски шампион, медалист от европейски първенства за мъже.

Отборът на KWU ще бъде предвождан от Шихан Дейвид Питхол, който е член на изпълнителния борд на организацията и президент на Международната карате федерация (IFK).

Турнирът можете да гледате на живо тук.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".