Начало Киокушин Две титли за България от първия ден на Световното по киокушин на IFK

Две титли за България от първия ден на Световното по киокушин на IFK

Две титли за България от първия ден на Световното по киокушин на IFK
0

България има две световни шампионки по киокушин след първия ден от провеждащото се в Испания Световно първенство на Международната федерация по карате (IFK). Надпреварата, която е за мъже, жени, юноши и девойки (16 и 18 г), както и младежи (до 21 г.), се провежда на 4-ти и 5-ти юни във Валенсия.

Със злато се окичиха Никол Харизанова в кат. до 65 кг при жените до 21 г. и Моника Стоянова в кат. до 55 кг. в същата възрастова категория.

Моника победи две представителки на Казахстан и една на Полша, за да се окичи със златото. Никол пък се справи с испанка и белгийка и напълно заслужено се качи на най-високата стълбичка.

Това далеч не бяха единствените медали, които родните каратеки спечелиха в съботния ден.

Два бронзови медала завоюваха девойките ни до 18 г. Дилара Фейм взе бронзов медал в кат. над 55 кг., а Теодора Попова също се окичи с бронз в кат. над 60 кг.

Николай Станчев (до 75 кг)и Виктор Колев (над 75 кг) останаха в подножието на върха в своите дивизии при юношите до 18 г., с което общият брой медали за България от първия ден е 6.

В неделния ден още две родни каратеки ще излязат в битка за златните медали. Това са националите ни Кристиян Дойчев в кат. до 90 кг при мъжете и Ия Костова в кат. до 55 кг при жените. Дойчев ще спори с шведа Йонас Росин, а Костова ще има за съперничка познато име – украинката Анна Издебска, която е редовен участник в международните семинари на Професионалната лига на KWU.