Начало Senshi Едуард Алексанян: Целта ми е да покоря световния връх

Едуард Алексанян: Целта ми е да покоря световния връх

Едуард Алексанян: Целта ми е да покоря световния връх
0

На 16 септември в к.к. Св. Св. Константин и Елена, ще се проведе галавечерта SENSHI 18. На събитието ще вземат участие едни от най-реномираните български бойци, които ще имат за съперници класни чуждестранни опоненти. В един от най-чаканите сблъсъци българинът Едуард Алексанян ще се изправи срещу Якоб Стюбен в мач за европейската титла в категория до 90 кг. в стил KWU FULL CONTACT.

Преди важната битка Алексанян даде интервю за ТОПСПОРТ, в което сподели, че е много развълнуван от шанса да се бори за европейската титла на SENSHI.

„Целта ми е един ден да стана световен шампион при най-добрите и да стана №1. Eстествено, на първо място е най-важно да нямам контузии, защото това е нещото, което може да спъне един състезател и да го накара да излезе от релси„, каза още Еди.

Алексанян заяви, че ще търси зрелищен завършек на срещата.

В момента работим изцяло върху моята подготовка и моето представяне, има време да го разучим. Следващата седмица ще наблегнем на това. Имал съм спаринг партньори с ръст подобен на неговия и не се притеснявам от ръстовото му предимство„, сподели сънародникът ни.

Българинът е в топ 10 бойците в света в средна категория, според Combat Press.