Начало Senshi Едуард Алексанян не остави шанс на румънеца Могос
0

Едуард Алексанян не остави шанс на румънеца Могос

Едуард Алексанян не остави шанс на румънеца Могос
0

Един от най-добрите кикбокс бойци на България – Едуард Алексанян постигна зрелищна победа на SENSHI 8. Родната звезда, който тази година покори европейския връх при професионалистите, след като през февруари завоюва пояса на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 81.4 кг, ликува в осмия двубой от галавечерта. Националният ни шампион по кикбокс и победител на „Saveges Kickboxing“ срази Мадалин Могос от Румъния. Двубоят им се проведе по правилaта KWU Full Contact в кат. до 80 кг.

Двамата нямаха никакво намерение да губят време и се хвърлиха с размени на удари от самото начало. Алексанян заложи на хубави лоу кикове, които редуваше с комбинации с ляв и десен прав в тялото на румънеца. Могос опитваше по-редки атаки, видимо респектиран от визитката на българина, макар в средата на рунда да направи и една успешна комбинация, завършила с ъперкът в главата му.

Снимки: Студио „Леземанн“

Във втория рунд Алексанян показа и значително разнообразие, вкарвайки летящо коляно в главата на съперника си. Румънецът опита да повтори движението, но бе засечен с ляв прав, след което Едуард тръгна в атака и засипа с точни попадения Могос, вземайки очевиден превес. Родният шампион продължи да доминира и завърши успешно частта.

В третия рунд Алексанян демонстрира и по-добра физическа подготовка. Той не спря да атакува, като отново редуваше хубави комбинации с ляво и дясно кроше, както и с кикове, които попадаха директно в тялото и главата на румънеца. Предимството му бе повече от видимо, а румънецът може да е доволен, че въпреки всички удари, които понесе, така и не падна на пода в нокдаун.

Убедителна и красива победа за Едуард Алексанян.

SENSHI 8 се провежда със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) с председател Шихан Иво Каменов, както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushin Karate News.