Начало Интервюта Футболният ултрас и кикбоксьор Любомир Делев: Приемам битка с всеки

Футболният ултрас и кикбоксьор Любомир Делев: Приемам битка с всеки

Футболният ултрас и кикбоксьор Любомир Делев: Приемам битка с всеки
0

Освен с популярни състезатели в национален и световен мащаб, екипът на Boec.BG има удоволствието да ви запознае и с такива, които тепърва ще блестят между въжетата на професионални бойни гала вечери. Такова бъдеще може да има и един млад боец, който набра популярност тази година с две свои изяви – по една битка в ринга и извън него. Неговото име е Любомир Делев.

В началото на годината Делев публично предизвика по-тежкия и висок Велчев по време на дербито Левски – ЦСКА-София. Футболните запалянковци на „сините“ издигнаха трансперанти в сектора си, които бяха насочени към тартора на „червените“ ултраси и целяха да го провокират за битка.

Отговорът на „червената“ общност не закъсня и само след няколко дни двамата ултра-привърженици се изправиха един срещу друг в свободен бой. „Кюстендилеца“ излезе като победител от двубоя, а Делев прие загубата с високо вдигната глава и се впусна в поредна битка, но този път в ринг  по правилата на К-1. Той се изправи срещу Жулиен Димитров от Стара Загора в подгряващ двубой на първото издание на GRAND FIGHT ARENA в София. Бурната подкрепа на привържениците от Сектор „Б“ не бе достатъчна, за да гарантира победата на Делев и той загуби с единодушно съдийско решение след три рунда здрава битка.

–  Любо, разкажи ни за страстта си към бойните спортове. Как се запали по кикбокса и от колко време го практикуваш?

–  Занимавам се със спорт от ранна възраст, но тренирам кибокс от 2 години. На аматьорския ринг имам 5 победи и 2 загуби. От следващата година мисля да премина към професионалните боеве.

–  Кой ти помага в подготовката за мачовете ти през тази година?

 – В тренировките ми помагат Павел Георгиев, Слави Стоилов, Даниел Илиев, Георги Валентинов и Антон Петров.

–  Доволен ли си от резултатите си и какво те очаква следващата година?

– Доволен съм от резултатите, които постигам постепенно. Приемам срещи срещу всякакви съперници.

 – Освен боец, ти си и футболен ултрас на „Левски София“. Намираш ли нещо общо между тези две неща?

– Да, аз съм ултрас на най-силната организация в България „София-Запад“. Ултрас културата е различна от това, което се случва на ринга. Не всеки разбира какво е да бъдеш истински привърженик.

–  Какво те привлече на футболния стадион?

– Запалих се още от малък. Вече седем години ходя на мачове и съм готов на всичко в името на Левски. Това име си заслужава да се пее за него, да се бием за него и да показваме обичта си по всевъзможен начин!

 – Участвал си в битка без ръкавици и с определени правила срещу известен ултрас на ЦСКА-София. Смяташ ли, че футболните ултраси трябва да взимат пример от тази битка и да не разчитат на оръжия и числено преимущество на улицата?

Участвах в уговорен бой с лидера на фенската организация „Animals” Иван Велчев. Смятам, че това е начинът по който трябва да се правят нещата. Няма значение, дали ще се бият петима срещу петима, или десеима срещу 10-тима. Организацията ни ще отговори подобаващо!

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".