Начало Интервюта Александър Александров: Следващата година е много важна за боксьорите ни (ВИДЕО)

Александър Александров: Следващата година е много важна за боксьорите ни (ВИДЕО)

Александър Александров: Следващата година е много важна за боксьорите ни (ВИДЕО)
0

Александър Александров-Памперса предвождаше националния ни отбор по бокс на първенството на страните членки на Европейския съюз, което се проведе в испанския град Валядолид между 8-ми и 19-ти ноември. Един от най-добрите ни боксьори за всички времена е доволен от представянето на националите ни, но твърди, че трудното пред тях тепърва идва. „Памперса“ иска боксьорите ни да се борят за поне две олимпийски квоти през следващата година.

Ето какво каза Александър Александров за представянето на боксьорите ни пред Boec.BG:

-Как оценявате представянето на боксьорите ни?

-Оценявам го като добро предстаяне. Участвахме с четирима боксьори, двама от които се класира при медалистите. Другите двама, за съжаление, изтеглиха лош жребий. Кирил Русинов загуби от бронзов медалист на световно първенство, а Стефан Иванов от ирландец, който стигна до финала и спечели турнира. Тинко Банабаков спечели две срещи, но на полуфинал загуби в равностоен мач срещу представител на Англия. Петър Белберов спечели три срещи, но на финала и той загуби в равностоен двубой.

-Какво липсва на боксьорите ни, за да са на върха на световния елит?

-Не водихме подготовка за този турнир, която да ни вкара във върхова спортна форма. Краят на годината е. Догодина ще имаме важни първенства. Умората се видя в играта на Белберов след тежките му първи три двубоя.

-Какво следва за отбора?

-Следващата година е много важна. Има първенства, които могат да ни осигурят квоти за Олимпийските игри в Токио. Пожелавам си поне 2-3 квоти да вземем догодина.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".