Начало Интервюта Петър Белберов за Boec.BG: Доволен съм, но загубата на финала ми остави горчив вкус (ВИДЕО)

Петър Белберов за Boec.BG: Доволен съм, но загубата на финала ми остави горчив вкус (ВИДЕО)

Петър Белберов за Boec.BG: Доволен съм, но загубата на финала ми остави горчив вкус (ВИДЕО)
0

Петър Белберов заяви, че е доволен от представянето си на шампионата за държави-членки на Европейския съюз за мъже, но загубата на финала му е оставила горчив вкус в устата. Българинът направи страхотно представяне, като спечели три боксови срещи по пътя си към финала на турнира. За съжаление, българинът загуби на финала от англичанина Едуард Кларк с единодушно съдийско решение. Българинът е побеждажал на два пъти британския боксьор в миналото, но смята, че този път щабът на английския национален отбор са го проучили в детайли и това е дало преимущество на Кларк.

Ето какво разказа Белберов за Boec.BG:

-Доволен ли си от представянето си?

-Да, доволен съм.Едни от най-добрите отбори бяха на състезанието с най-добрите си представители. Разбира се, загубата на финала ми остави горчив вкус, но на този етап това са ми били възможностите.

-Побеждажал си Едуард Кларк на два пъти в миналото. Какво беше различно този път?

-Екипът на англичаните е много сериозен. Има какво да учим от тях. Ние не бяхме толкова добре подготвени, нямахме нужните ресурси. Бяха ни проучили много добре, те имат хора за всичко. Записват двубоите ни и ни разучават. Бяха ме проучили и англичанинът имаше подготвена стратегия как да ме победи.

-Мислише ли си, че си победил след последния гонг на финала?

-Не бих казал. Опонентът ми победи заслужено. Има още какво да се желае.

-Какво следва за теб?

-Не мога да кажа. Ще си почина малко, но вероятно ще се боксирам на 15-ти декември в София на кръг от боксовата лига.

Вижте цялото интервю на Петър Белберов. Сребърният медалист разказва и какво мисли за двубоя между Тайсън Фюри и Деонтей Уайлдър.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".