Начало Джудо Грузинец спечели Големия шлем с ипон за 19 секунди

Грузинец спечели Големия шлем с ипон за 19 секунди

Грузинец спечели Големия шлем с ипон за 19 секунди
0

Онисе Санеблидзе и Гиорги Бериашвили изиграха изключителен мач във финала на Големия шлем в Тбилиси (Грузия). Двамата представители на домакините си заслужиха мястото в спора за златния медал, а той продължи само 19 секунди.

Рядко в джудо се случва подобна вихрена схватка. Бойците в категория до 100 килограма при мъжете се хвърлиха в атака от самото начало. Съдията даде по едно шидо след първия миг на татамито. Последва атака на Бериашвили.

Съперникът му се подхлъзна и се изправи, а тогава дойде много красиво ура-наге, след което се Санеблидзе приземи противника перфектно и публиката избухна. Дори не бяха изминали 20 секунди и се стигна до ипон

На турнира триумфира домакинът Грузия с 5 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медала. Далеч назад остана Франция с 2 шампиона и 4 трети места. Почетната стълбичка допълни Южна Корея с 2 златни медала.

Злато грабнаха още джудисти от Германия, Нидерландия, Косово, Израел и Молдова.

На турнира нямаше български представители.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.