Начало Senshi Испанецът Рубен Гарсия с мечтан дебют на SENSHI 10

Испанецът Рубен Гарсия с мечтан дебют на SENSHI 10

Испанецът Рубен Гарсия с мечтан дебют на SENSHI 10
0

Седмата среща от бойната карта на SENSHI 10 предложи на феновете във Варна изключително равностоен и интересен изцяло чуждестранен сблъсък.

Испанският дебютант Рубен Гарсия със сигурност ще запомни дебюта си в международната верига, след като постигна трудна, но заслужена победа срещу руснака Андрей Чехонин. Двамата премериха сили в битка по правилата на KWU Full Contact в кат. до 85 кг., която бе реферирана от сенсей Петър Мартинов.

Руснакът отново напомни на родните фенове, че владее до съвършенство лоу киковете и още в началото пласира няколко тежки попадения. Гарсия разчиташе на по-къси комбинации и се стараеше да държи дистанция от Чехонин.

Втората част стартира с близък бой, като руснакът показа, че може да си борави чудесно и с ръцете, нанасяйки няколко тежки крошета. Гарсия наблягаше на контраатакуващи удари и рядко успяваше да натисне по-сериозно опитния си съперник. Испанецът имаше предимство в разтега и височината, но въпреки това не намираше точната дистанция и крошетата и правите на Чехонин почти винаги попадаха в целта.

Последният рунд премина под диктовката на испанеца, който показа нужната агресия и мисъл за атака. Двамата изхарчиха сериозно количество енергия и не беше изненада, че близкият бой и клинчове започнаха да зачестяват. Силва доказа, че не случайно е многоркатен шампион на страната си и на свой ред демонстрира сериозни умения на „втория етаж“. Испанецът дори пусна кръв от носа на Чехонин, а това даде резултат в картите на съдиите край ринга, които присъдиха допълнителен рунд.

В него ибериецът изглеждаше по-свеж и показа, че може да атакува ефективно чрез няколко добри крошета в главата и тялото. Двамата съвсем занемариха защитата си в заключителната минута и срещата се доигра на воля за битка и победа. В крайна сметка по-чистите и ефективни удари на Гарсия му донесоха триумфа, докато Чехонин записа второ поредно поражение след загубата си през юли в Камчия.

SENSHI 10 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI 10 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Снимки: Студио „Леземанн“