Начало Граплинг и BJJ Йоана Динева-Макмилън с исторически успех на Европейското по BJJ

Йоана Динева-Макмилън с исторически успех на Европейското по BJJ

Йоана Динева-Макмилън с исторически успех на Европейското по BJJ
0

Българската състезателка по Бразилско джу джицу и събмишън граплинг Йоана Динева-Макмилън завоюва златен медал от Европейското първенство без кимоно (no gi) на Международната федерация по бразилско джу джицу (IBJJF). Българката стигна до първото място в категория до 71 килограма при жените на ниво черни колани в дивизията „Adult“ в неделя (13.11) на татамито в италианската столица Рим. Така тя се превърна в първия състезател от родината ни, който печели злато от европейско първенство на IBJJF в дивизия за черни колани/“Adult“.

Динева-Макмилън, която е не само състезател, но и треньор в „Боен Клуб Левски София“, спечели финалната си схватка с победа над представителка на традиционно силната академия „Atos BJJ“. Въпреки че изоставаше в резултата, 33-годишната българка успя да откаже противничката си малко след петата минута на двубоя със събмишън.

Йоана Динева-Макмилън с усмивка на лице върху най-високото стъпало на почетната стълбичка

Това е четвърти златен медал за Йоана от елитно първенство тази година. Тя успя да спечели и открития турнир на IBJJF в Лондон през юли, както и две златни отличия от отвореното първентво на „Abu Dhabi Combat Club“ в Сърбия месец по-рано.

През 2022-а тя стигна и до почетната стълбичка на открити турнири от друга елитна международна верига по BJJ – „Abu Dhabi Jiu-Jitsu Pro“. Динева-Макмилън се окичи с бронзови отличия от турнири на AJP в Бургас и София.

Очаквайте скоро повече информация за останалите състезатели от България, които стигнаха до медалите на шампионата на Стария континент на IBJJF в Рим.