Начало Граплинг и BJJ Български успехи на международен граплинг турнир в Сърбия

Български успехи на международен граплинг турнир в Сърбия

Български успехи на международен граплинг турнир в Сърбия
0

Три медала завоюваха българските граплъри на международния отворен турнир на веригата „Abu Dhabi Combat Club“ в Сърбия, който се проведе на 18-и юни в Белград.

Състезателите на „Боен Клуб Левски София“ Борис Тонев и Никола Митев и представителката на „Jacked Jitsu“ Йоана Динева-Макмилън защитиха цветовете на България достойно на ADCC турнира в Сърбия, който събра над 400 участници от над 12 държави.

В категория над 60 килограма при дамите Динева надделя над съпернички от Сърбия и Македония със събмишън, като не допусна точка по пътя към златния медал. Тя продължи шампионския си поход и в абсолютната категория при жените. Българката премери сили с Ивана Павлович от Сърбия в абсолютната дивизия и след 12 минути оспорвана битка се поздрави с победа със съдийско решение. Така тя се окичи с два златни медала и завърши турнира непобедена.

В дивизията до 76 килограма мъже/професионалисти Борис Тонев достигна до финалната схватка след три победи. Той надделя над опоненти от Босна и Херцеговина и Сърбия по пътя към финала. 24-годишният състезател на „Боен Клуб Левски София“ срещна сериозна съпротива във всяка среща, но в продълженията и на трите битки успяваше да отбележи събаряне и да си гарантира победата с минимална преднина. За съжаление, във финала на категорията той отстъпи пред гръка Константинос Белегратис със събмишън.

Неговият съотборник, Никола Митев, премери сили с бойците в по-ниската дивизия (до 70 кг.) за мъже професионалисти. В първата си среща на турнира Митев отбеляза събмишън след по-малко от минута игра срещу представител на сръбския тим „Лутадор“. 20-годишният талант получи контузия в следващата си среща минута и не можа да завърши двубоя, но въпреки техническата победа на съперника му, той получи шанс да се бори за третото място. В битката за бронзов медал той се изправи срещу един от най-успешните състезатели, които взеха участие на турнира, Робърт Дийгъл от „B-Team Jiu-Jitsu„. След изключително оспорван двубой Дийгъл надделя с резултат 4-2, но публиката аплодира бурно младия талант от София, който се бори достойно, въпреки контузията.

С успехите на тримата български състезатели България влезе в Топ 10 на отборното класиране на турнира.