Начало Бокс Кадиров приветства триумфа на Бетербиев
0

Кадиров приветства триумфа на Бетербиев

Кадиров приветства триумфа на Бетербиев
0

Артур Бетербиев получи признания и хвалебствия от най-високото, възможно за Чечня, място. След като обедини световните титли в лека тежка категория на WBC, WBO и IBF, руснакът бе поздравен лично от чеченския лидер Рамзат Кадиров. Това стана броени часове след победата над Джо Смит в „Медисън Скуеър Гардън“.

Усбехът бе 18-ти пореден за Бетербиев на професионалния ринг. Той нокаутира още във втория рунд съперника си, след като преди това го прати три пъти на пода.

На фона на представянето, Кадиров публикува видео с представянето на родения в Чечня Артур.

Това беше наистина невероятен и впечатляващ мач, който си струва да бъде гледан многократно. От самото начало Бетербиев показа, че е с класа над съперника си. Абсолютна, без никакви съмнения и чиста победа за талантливия ни боксьор“, написа Кадиров в социалните мрежи.

Диктаторът е известен с това, че поощрява всеки един голям успех на чеченски представители. Самият Бетербиев вече е получавал чисто нов „Мерцедес“ за победите си, както и званието „Почетен жражданин на Грозни“ през декември 2021.

Артур е отдал целия си живот на бокса и вдъхновява хиляди млади хора. Хубаво е, че победите му не са го променили и той остава скромния мъж от Чечня, модел за подражание и идол за влизащите в бокса. Горд съм, че регионът ни има толкова скромен, религиозен и достоен представител“, казва още Кадиров.