Начало Граплинг и BJJ Български успех на елитен граплинг турнир в Лондон

Български успех на елитен граплинг турнир в Лондон

Български успех на елитен граплинг турнир в Лондон
0

Родната състезателка по събмишън граплинг и бразилско джу джицу Йоана Динева-Макмилън завоюва два медала от елитния турнир на Международната федерация по бразилско джу джицу (IBJJF) в Лондон. На 10.07 (неделя) българката спечели златен и сребърен медал в дивизиите „полусредна“ и „абсолютна“ при дамите с ранк черен колан.

За да стигне до златния медал в категорията си, Динева-Макмилън отказа с ключ на крака състезателката от елитната ММА верига „Белатор“ Леа Маккорт. Великобританката е не само боец в Топ 5 в категория „перо“ на американската ММА организация, но и световен шампион на IBJJF за кафяви колани от 2021-а.

След този значим успех Динева-Макмилън си спечели правото на участва в „абсолютната“ категория на турнира. За съжаление, там тя отстъпи на финала по точки. Участието на Йоана в елитния международен турнир в английската столица и донесе достатъчно точки в ранглистата при черните колани, за да и гарантира място на световното първенство, което ще се проведе в началото на месец декември в Калифорния.

Преди по-малко от месец българката отново спечели две отличия в един ден на международен турнир. В сръбската столица Белград тя се окичи с един златен медал и един шампионски пояс.