Начало Граплинг и BJJ Колби Ковингтън получи черен колан по Бразилско джу-джицу

Колби Ковингтън получи черен колан по Бразилско джу-джицу

Колби Ковингтън получи черен колан по Бразилско джу-джицу
0

Голямата уста в UFC и един от най-добре позиционираните бойци в своята дивизия – Колби Ковингтън, получи черен колан в изкуството на Бразилско джу-джицу. Поясът бе връчен от Даниел Валверде, който е един от уважаваните бразилци в света на БЖЖ, който има многократни успехи на местно и международно ниво.

В момента Колби се надява на битка с Леон Едуардс, който направи успешна защита на титлата си, побеждавайки за втори път Камару Усман. Ковингтън иска боят да се случи през това лято, но Леон сякаш иска да забави темпото на защитите си. Колби беше резерва на втората битка Едуардс – Усман, които се биха през март. Американецът така и не се наложи да замества някой от бойците, но президентът на UFC Дейна Уайт заяви, че Ковингтън е направил каквото трябва, за да заслужи шампионски двубой и именно той ще бъде следващият претендент за титлата.

„Chaos“ е с рекорд 17-3 в ММА. За последно той победи Хорхе Масвидал през март 2022 година. Колби печели 2 от последните си 4 битки за UFC. В последните 3 години Ковингтън е направил само 3 битки в UFC, макар м социалните мрежи и медиите да е доста по-активен.