Начало Граплинг и BJJ Контузия в рамото вади GSP от граплинг дебюта му в UFC Fight Pass

Контузия в рамото вади GSP от граплинг дебюта му в UFC Fight Pass

Контузия в рамото вади GSP от граплинг дебюта му в UFC Fight Pass
0

Дългоочакваният граплинг дебют на бившия шампион в полусредна катогерия на UFC Джордж Сейнт-Пиер се отлага. Канадецът е с контузено рамо и приносът му към граплинг ивента UFC Fight Pass invitational 5 ще бъде зад микрофона като коментатор.

Малшансът за бившия шампион в смесените бойни изкуства идва след поредица от неуспешни опити на организаторите да му намерят противник. Спрягаха се изключително подходяще имена за подобен сблъсък, включително бразилският черен колан и ММА ветеран Деймиън Мая, както и бивш съперник на Джордж със солиден опит в БЖЖ – Ник Диаз. И двата противника за „Rush“ отпаднаха, а след неговата контузия стана ясно, че главното събитие на вечерта ще бъде спасено от голямата звезда на граплинга Гордън Раян.

Многократният ADCC шампион ще се изправи срещу солидния и добре подготвен ученик на Кайо Тера – Мейсън Фауър, който неотдавна проведе семинар в България.

След дълга пауза Раян има доста сериозен график за есента. Тази вечер той ще се изправи срещу Лукас Барбоса по време на събитието WNO 21, а на 9 декември ще е двубоят му срещу Мейсън.

Фауър от своя страна беше неактивен през по-голямата част на 2023-а година. Граплърът спечели две квалификации за ADCC през 2019-а и 2021-а година и стана шампион на състезанието Submission Underground champion. През 2022-а година американецът спечели абсолютната категория на UFC Fight Pass Invitational 3 и спечели правото да се изправи срещу Гордън. Контузията на Джордж осигурява подобна възможност, а феновете се надяват в даден момент на татамито да стъпи и канадецът, който по време на ММА кариерата си демонстрира задълбочени познания в областта на джу-джицу.