Начало Граплинг и BJJ Крейг Джоунс вярва, че онлайн проявите на Гордън Раян не помагат за развитието на граплинга

Крейг Джоунс вярва, че онлайн проявите на Гордън Раян не помагат за развитието на граплинга

Крейг Джоунс вярва, че онлайн проявите на Гордън Раян не помагат за развитието на граплинга
0

Като бивш съотборник на голямата граплинг звезда Гордън Раян, австралиецът Крейг Джоунс познава добре „най-великият за всички времена“. В същото време Джоунс има и много добра перспектива за това как показността и хапливия характер на Раян в социалните мрежи се отразява на спорта и климата в общността като цяло.

В скорошно участие в подкаста “Jibber with Jabber”, Крейг коментира актуални теми от света на граплинга и съвсем закономерно името на Гордън бе замесено.

Австралиецът признава огромните успехи на Раян през годините, но в същото време изразява несъгласие с поведението, което американецът демонстрира в социалните мрежи, в това число обидите към други БЖЖ атлети и някои негови „крайнодесни“ политически виждания.

„Мисля, че Гордън е най-добрият. Като личност обаче е доста странен. Действително той помага за растежа на спорта, но начинът, по който се държи е особен. Смятам, че граплингът се развива въпреки тези негови прояви, а не благодарение на тях. Не смятам, че политическите му виждания и негативните неща, които той казва помагат на спорта ни. Част от обидите, които използва са, за да предизвика интерес към мача. Но не приемам цялостното му поведение. Смятам, че би могъл да бъде велик и ако се държи като готин човек„, заявява Крейг.

Раян и Джоунс са имали три срещи помежду си, като и трите са спечелени от Гордън. Въпреки това австралиецът е с репутация на един от най-добрите ноги граплери в съвремието ни.