Начало Senshi Митко Илиев за Ейсан Саджед: Дълго чаках подобен опонент от световен калибър

Митко Илиев за Ейсан Саджед: Дълго чаках подобен опонент от световен калибър

Митко Илиев за Ейсан Саджед: Дълго чаках подобен опонент от световен калибър
0

Митко Илиев най-накрая ще получи шанс, за да премери сили с атлет от световна величина, какъвто е Ейсан Саджед. Двамата ще се бият на SENSHI 15 на 18 февруари прелюбопитния стил KWU Open.

Нидерландските бойци са едни от най-добрите, но това не ме притеснява. Всъщност, тъкмо обратното, чакал съм дълго време опонент от световен калибър, за да видя нивото си в световен мащаб!“, каза българинът за BOEC.bg.

Той е изключително опитен в смесените бойни изкуства и споделя, че KWU Open има много сходства именно с MMA. Затова се чувства уверен, че ще може да даде най-доброто от себе си на ринга.

Действително бойните ми умения се подобриха значително. Това се дължи на усилените тренировки, желанието ми за развитие, както и на ежедневната работа по усъвършенстване и преодоляване на слабите ми страни в боя“, разказа още Илиев в отговор на въпроса за трансформацията му от майстор в кикбокса и киокушин до такъв в MMA.

Митко Илиев призна също, че, независимо дали е на ринга или в спортната зала, той се опитва да изолира всички разсейващи фактори, за да бъде изцяло фокусиран върху представянето си.

Двамата с Ейсан Саджед са част от бойната карта на SENSHI 15 в края на идната седмица във варненския Дворец на културата и спорта. Ние ще ви направим съпричастни с всичко около тяхното съревнование и всички останали вълнуващи битки.