Начало Статии ММС отпуска допълнително финансиране за спортните клубове

ММС отпуска допълнително финансиране за спортните клубове

ММС отпуска допълнително финансиране за спортните клубове
0

Спортните клубове у нас ще се радват на една допълнителна заплата за треньор. Министерството на младежта и спорта ще отпусне финансиране за първата по рода си „Програма за кадрово осигуряване на спортните клубове“, разработена от екипа на спортния министър Андрей Кузманов.

Гарантираното от държавата месечно финансиране е насочена към малките клубове, които нямат големи финансови възможности, но работят усилено за развитието на българския спорт.

„Това е стимул за клубовете и специалистите, които работят усилено, развиват спорта, изграждат състезатели и разбира се, грижат се за здравето на нацията. Време беше да се обърне внимание на треньорите и треньорската работа. Спортът има и социална функция и ние сме длъжни да се погрижим тя да бъде по-всеобхватна“, каза министър Андрей Кузманов.

По програмата могат да кандидатстват лицензирани спортни федерации, членуващи в тях клубове и лицензирани треньори. Едно от задължителните условия е в клуба да нямат назначен треньор с трудов договор по Кодекса на труда, който получава възнаграждението си от друго юридическо лице, финансирано от бюджета на държавата.

Със средства от Програмата могат да бъдат подпомогнати клубове, които имат спортно-състезателна дейност за всяка от последните 5 години.

ММС ще извършва текущ и последващ контрол върху дейността и разходването на финансовата помощ.